Wim
Als bekende slager in Volendam met een oprecht Bourgondische inslag werd Wim Runderkamp benaderd voor de programma's 'Vreemde kostgangers' (EO) en 'Het Dierenduel' (VPRO).

 

Wim Runderkamp

 

Als bekende slager in Volendam met een oprecht Bourgondische inslag werd Wim Runderkamp benaderd voor de programma's 'Vreemde kostgangers' (EO) en 'Het Dierenduel' (VPRO). Zijn duidelijke visie confronteerde hem in deze programma's met veganisten en vegetariƫrs. Zijn lofrede om vooral 'van het leven te genieten' leverde hem de winst op in het discussieprogramma 'Het Dierenduel' en leidde tot een ongekend aantal reacties van zowel voor- als tegenstanders. Deze lofrede is op deze pagina terug te vinden.

Ook wordt Wim regelmatig gevraagd om workshops of lezingen te houden op gebied van 'moleculair koken'. Dit specialisme leert iedere moderne slager of voedselbereider om te gaan met de mogelijkheden van de nieuwste kooktechnieken. Culinare duizendpoot Wim Runderkamp laat bijvoorbeeld zien hoe koks diepgevroren stikstof kunnen toepassen in de bereiding van een gerecht. Deze techniek uit de molueculaire keuken leiden tot grote voordelen in tijd en kwaliteit. "Moleculair koken is van onschatbare waarde. Niet alleen voor cateraars als De Buffetkoning maar met name voor de gasten die ervan genieten," aldus Wim Runderkamp.

Verder laat Wim zich regelmatig zien en horen in de lokale media. Al vele jaren schrijft hij iedere week een vaste column op de voorpagina van de plaatselijk NIVO, waarin hij op zijn karakteristieke wijze allerlei serieuze en lichtvoetige onderwerpen ter sprake brengt. Ook is Wim een aantal malen te zien geweest in het LOVE-programma Love & Kicking waar zoon Niels de vaste kok is en vader Wim soms een handje komt helpen. Voor een aantal beelden hiervan kunt u hier kijken.